2016

The Shift

¨The Shift¨ gaat over veranderingen en ontwikkelingen die (uiteindelijk) gaan leiden tot een Wereld voor Iedereen en niet alleen maar voor politici, banken, religies en de omineus rijke 1%.  De media tonen ons vooral ellende, oorlog en conflicten, maar buiten die negatieve zaken zijn er prachtige nieuwe ontwikkelingen die nauwelijks het nieuws halen. Onbaatzuchtige en onconditionele Werken van Barmachtigheid, zal ik het maar noemen. Dit werk verbeeldt de omslag (Shift) als een Heilige Graal waaruit de Wereld voor Iedereen omhoog stijgt, met op de rand van de Graal de 4 ruiters uit de Apocalyps. Hogere Machten zien toe dat alles in goede orde verloopt.

--------

 

Brugje te ver

Mijn zus Corry van net 80 woont al 56 jaar in het Groningse land. Achter hun boerderij leidde vroeger een slecht verhard pad over een betonnen brugje naar nog meer modderklei met groen en vooral naar onbekende verten; de ¨waddenmodderbeestjes¨ getuigen er nog van.

Het brugje kruiste de plaatselijke waterloop, die onpeilbaar diep en duister aangeduid werd als: ¨Doip¨. Hoe ver het was en hoe Doip...en daar kon je het als Brabander mee doen.
De drie boompjes noem ik zoals altijd: Geloof, Hoop en Liefde.
Geloof dat je moet hebben in jezelf en anderen om het onder die omstandigheden vol te houden; de Hoop dat alles uiteindelijk goed komt en de wetenschap dat het alleen maar kan met heel veel Liefde.  

Mijn zus leeft daar nog steeds haar druk en veel bewogen leven; en ze heeft desondanks haar zonnige kijk behouden. De goudpotten onder de regenboog staan dan ook welverdiend voor haar klaar. Voor mij was hun keuze destijds voor dat koude verre Groningen misschien toch een brugje tever.