Grote Vis

Deze enorme vis is in handen van een persoon die grote uitdagingen net uit de weg gaat...en dus veel om handen heeft, maar daartoe ook de nodige durf toont.
Hij leeft hierdoor vaak in twee werelden tegelijk en dat gaat soms ten koste van de focus.
Maar hij weet wat hij wil en is nu dus vooral ¨onderweg met weer een grote vis.¨
Mei 2015, Peter

Nieuwe Wereld

Om ons heen zijn talloze aanwijzingen voor handen dat er ondanks alle negatieve zaken, toch een nieuwe en betere wereld aan het ontstaan is. Niet meer met megabedrijven, of corporaties, landenblokken, of andere grootschalige orgnisaties die slechts gelegaliseerde diefstal, macht- en egotripperij in het vaandel voeren. Die de aarde uitbuiten en leegroven en die de mensen opzadelen met een hopeloos vernielde natuur en zonder toekomst 

Misschien komt er een wereld met een meer menselijke maat; waar elke individu gelijkwaardig is en met eigen verantwoordelijkheden en waarden. Waar niet geld of macht de drijfveer vormt, maar liefde voor de natuur en elkaar.

Het is misschien allemaal nog een droom, maar ik droom er graag over.

 

A Brief History of Mankind

Een drieluikje waar het eigenlijk allemaal in zit: Onze oorsprong, geluk, verdriet, geduld, hard werken, en ook genieten

... kortom: Leven en Sterven.

  

Begijnendans

Dit drieluik toont in het rechter luik het Begijnhof te Breda, met zijn rust en beslotenheid en in het linker luik is een boerenerf te zien. Het middendeel vormt de verbinding tussen die sterk verschillende werelden en dat is dus waar het ook wel om zal hebben gedraaid in het Begijnenleven van mijn vier Oud-tantes. De vier zussen, Begijntjes tonen hier hun verbondenheid, maar ook hun terughoudendheid in een sobere en bescheiden levensdans. Je wordt ook geen Begijn omdat dat een vreugedevol perspectief biedt... denk ik. Ze moeten elk zo hun redenen hebben gehad om voor dit sobere bestaan te kiezen. Maar ik vermoed dat hun vader het belangrijkste motief vormde. Die had zijn bekendheid vooral te danken aan het ongeremde bestaan dat hij heeft geleid. En dat tot schande binnen (en buiten) de familie. Deze Begijntjes leefden ongeveer een eeuw geleden en hun keuze mag nu toch wel eens voor het voetlicht komen, want zij verdienen ons respect.